=> Μέλι, ο καθημερινός σύμμαχος της υγείας μας

Το θυμαρίσιο μέλι που παράγεται άφθονο στην Κέφαλο εκτός από την καθημερινή διατροφή χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα γλυκά που φτιάχνονται για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.

   

Στο σχολείο σήμερα 10/12/2021 στα πλαίσια του μαθήματος των Κοινωνικών Δεξιοτήτων που σχετίζεται με τη Διατροφή αναδείξαμε τη μεγάλη διατροφική αξία του μελιού για τον άνθρωπο μέσα από παραδοσιακές συνταγές που γίνονται το Δεκέμβριο.

      

Με την αμέριστη βοήθεια των μαμάδων και γιαγιάδων των μαθητών και μαθητριών μας και την προσφορά ντόπιου μελιού από μελισσοκόμους του χωριού φτιάξαμε βάρβαρα και κατουμέρια που έχουν ως απαραίτητο συστατικό το μέλι.

Τα παιδιά γνώρισαν τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής τους, τα έθιμα που σχετίζονται με την προετοιμασία τους αλλά και γεύτηκαν τις πεντανόστιμες δημιουργίες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχόμαστε καλές γιορτές και να ξανανταμώσουμε και του χρόνου!

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *