=> Ομαλή μετάβαση των μαθητών-μαθητριών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο

Το πέρασμα από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό αλλά και από το δημοτικό στο γυμνάσιο αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου έχουν ήδη βιώσει αλλαγές σχολικής βαθμίδας αλλά με τη φοίτησή τους στο δημοτικό πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες που απαιτούν υπομονή και συνεργασία.
Οι μαθητές που πηγαίνουν στο γυμνάσιο και έχουν επίσης ζήσει πολλές παρόμοιες αλλαγές στο παρελθόν, έρχονται αντιμέτωποι και με άλλου είδους μεταβάσεις. Ζουν αλλαγές που σχετίζονται και με το πέρασμά τους από την παιδική στην εφηβική ηλικία, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από την υπακοή στην αμφισβήτηση, από τις παιδικές φιλίες σε σχέσεις.
Στα πλαίσια της προσπάθειας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αλλαγής που συντελείται στη σχολική ζωή των παιδιών και την ευκολότερη προσαρμογή τους στα καινούρια τους σχολεία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στο Γυμνάσιο Κεφάλου, αλλά και επίσκεψη των παιδιών των Νηπιαγωγείων στο σχολείο μας. Τα μικρά παιδάκια εντυπωσιάστηκαν από το σχολείο που θα τους περιμένει τον Σεπτέμβριο και έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τους μαθητές του σχολείου μας. Μπήκαν στο Α1 και το Α2, έδωσαν στα παιδιά μας πανέμορφες ζωγραφιές και γνώρισαν τις αίθουσες που θα στεγάζονται από τον Σεπτέμβριο ενώ στο Γ1 τους περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ο μουσικός μας κύριος Θύμιος έπαιξε μουσική και τραγούδησε στα παιδιά μαζί με τους μαθητές.
Ευχόμαστε στα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου καλή προσαρμογή και καλή αντάμωση στο δημοτικό τον Σεπτέμβριο και στα αγαπημένα μας παιδιά της ΣΤ΄ κάθε επιτυχία στο νέο τους σχολείο με την υπόσχεση ότι δεν τους ξεχνάμε ποτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *